100 ml amandelmelk, ongezoet
1 banaan
eetlepel lijnzaad
halve eetlepel raw cacao, of naar smaak iets meer (hoe meer hoe bitterder de smaak)
halve eetlepel pindakaas
2 theelepels Ahornsiroop
Meng alles door elkaar in een blender tot het glad en niet meer klonterig is. Klaar!
Smoothie van amandelmelk met cranberries, chiazaad en kokos
Amandelmelk, ongezoet
1 banaan
twee eetlepels verse kokos (stukjes of rasp)
1 eetlepel chiazaad
1 eetlepel gedroogde cranberries
theelepel Ahornsiroop (van Bio Fan of Bio Today)
Meng de ingrediënten door elkaar in de blender tot een glad mengsel en versier de drank uiteindelijk nog met een paar gojibessen.
Groene smoothie van spinazie, banaan en blauwe bessen
(voor 3 a 4 glazen)
120 gram verse bladspinazie (gewassen en bij voorkeur biologisch)
1 kleine, rijpe banaan
30-40 blauwe bessen (gewassen en bij voorkeur biologisch)
water (zelf bepalen hoeveel vanwege gewenste dikte van het sap, begin dus voorzichtig)
blender
Mix alles door elkaar en je hebt een gezonde en heerlijke smoothie.
Voor de liefhebber van superfoods: voeg een lepel hennepzaad toe.

Geloof je in de energie die groene smoothies je geven? Klik hier voor het
E-book 50 groene smoothies?
Broccoli-banaan smoothie
(voor een kan vol)
2 rijpe, gepelde bananen en in stukjes
twee kopjes verse broccoli-roosjes
water
Doe eerst wat water in de blender, doe dan de stukjes banaan erbij en wat van de broccoliroosjes.
Laat de blender even mixen en voeg dat weer wat broccoli toe (en, als de smoothie te dik wordt, nog water). Net zolang tot alles gemixt is en goed drinkbaar).
Smoothie met kiwi, komkommer en broccoli
(voor een kan vol)
1 rijpe banaan, gepeld en in stukjes
1 kopje broccoliroosjes
4 kiwi's, gepeld en in stukjes/plakjes gesneden
een halve komkommer, in stukjes
water
Doe eerst het water en wat komkommer in de blender en mix dit.
Voeg dan het zachte fruit toe (kiwi en banaan) en mix dit weer.
Doe dan de broccoliroosjes erbij en water indien gewenst.
Mix alles tot er een romige smoothie ontstaat.
(aan een smoothie als deze kun je, als je wilt ook altijd nog wat slablaadjes toevoegen of hennepzaadjes).
Chocolade, bessen en kersen met kokosmelk smoothie
8 eetlepels ongezoete kokosmelk
een half kopje ontpitte kersen
een half kopje blauwe bessen
1 gepelde banaan in stukjes
2 theelepels chiazaad
2 theelepels cacao nibs of 1 eetlepel raw cacao poeder
1 stengel gewassen bleekselderij
3 kopjes verse bladspinazie, gewassen)
Doe eerst de kokosmelk in de blender, gevolgd door het zachte fruit.
Start met mixen. Doe als laatste de groenten en zaadjes/nibs of poeder erbij.
Gember, appel, papaja en avocado smoothie
(voor twee grote glazen)
1 cm verse gember, in stukjes gehakt
een grote, rode appel
een halve komkommer, in stukjes
een halve, rijpe papaya, in stukjes
een kwart rijpe avocado
een eetlepel hennepzaadjes
water
Doe eerst een kopje water in de blender en voeg het zachte fruit toe. Mix even.
Voeg dan de rest toe en laat op een hoge stand een seconde of 30 blenden, tot er een heerlijke volle smoothie ontstaat. Je schat dus zelf in hoe dik je de smoothie wilt hebben en dus hoeveel water je toevoegt.
Groene smoothie van boerenkool, ananas en citroen
100 gram boerenkool
225 ml water
een halve banaan
50 gram ananas
1 cm geschilde en geraspte verse gember
beetje geraspte citroenschil
Zorg dat je alle ingrediënten klaar hebt (was de citroen eerst goed voordat je er schil van raspt) en mix in een blender dan eerst de boerenkool met het water. Voeg daarna de rest toe tot het er als een gladde smoothie uitziet.
