Geroosterd zuurdesem-spelt broodje met garnaaltjes
1 snee zuurdesem-spelt brood
50 gram Hollandse garnaaltjes
1 eetlepel Zaanse mayonaise
1 kleine theelepel paprikapoeder
halve eetlepel verse bieslook
wat druppels citroensap

peper en zout

Doe de snee brood in de broodrooster en maak ondertussen van de Zaanse mayonaise met het paprikapoeder, de verse bieslook, de druppels citroensap en het peper en zout, een lekker sausje. Als de broodrooster klaar is, besmeer je het sneetje brood dun met het sausje.
Leg dan de garnaaltjes op het broodje en schep de rest van de saus erover heen.

 

Rijstwafels met guacamole en tuinkers
2 rijstwafels met zeezout
halve rijpe avocado
tuinkers
drupje olijfolie met citroen 
peper en zout
verse bieslook

Prak de halve rijpe avocado fijn in een schaaltje met een vork en voeg dan de olijfolie, verse bieslook en peper en zout toe.Schep nog even goed door elkaar.
Leg het op de rijstwafels en strooi er wat geknipte tuinkers overheen.

 

Zuurdesem-spelt brood met roomkaas en komkommer
2 sneetjes zuurdesem-spelt
lactose-vrije roomkaas 
wat plakjes komkommer
theelepel zonnebloempitten

 

Omelet wraps met feta en groene paprikareepjes en verse basilicum
4 eieren
10 blokjes feta
rucola
heel dun gesneden reepjes groene paprika
12 blaadjes basilicum
peper en zout
klontje roomboter

Snij alvast de fetablokjes en de paprikareepjes en pluk alvast de basilicumblaadjes.
Roer de eieren in een schaal los en doe er het peper en zout bij. Roer goed door.
Smelt het klontje roomboter in een koekenpan en giet, als het boter gesmolten is en de pan warm genoeg, de helft van het eimengsel (voor 1 omelet wrap) erin.
Bak de omelet op een middelhoog vuur tot het aan beide kanten een beetje bruin is geworden.
Als de omelet klaar is leg je het op een bord en leg je de rucola, paprikareepjes, fetablokjes en verse basilicum erin. Tenslotte rol je het geheel om tot een wrap en heb je een heerlijke hartige, maar gezonde lunch.


Zuurdesem-spelt brood met rosbief en mosterd en veldsla
2 sneetjes zuurdesem-spelt brood
vier plakjes rosbief
mosterd (naar eigen smaak, ik hou van een wat zoetere mosterd)
twee eetlepels veldsla
roomboter

Besmeer de sneetjes met een beetje roomboter, leg er per snee twee plakje rosbief op, strooi de veldsla er overheen en doe er dan een paar toefjes mosterd op!

Quinoacrackers.jpg

Quinoa crackers met gorgonzola en broccolikiemen
Twee quinoa crackers (Le Pain des Fleurs, te koop bij Ekoplaza)
Gorgonzola
Broccolikiemen

Besmeer de brosse crackers met de gorgonzola en beleg het ruim met broccolikiemen. 
Dit kun je ook als snack gebruiken (als anderen aan de toastjes zitten). De quinoa crackers kun je uiteraard ook besmeren en beleggen met van alles (zoals filet americain, lactose-vrije roomkaas, etcetera).